Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1100 pallar pellets under rasmassorna

Virkesmagasinen i Röfors har rasat ytterligare. I magasinet där taket har rasat in på flera ställen men som delvis står upp, står 1100 pallar färdigpackade med pellets. Idagsläget går det inte att ta ut pallarna med tanke på rasrisken.

Igår rasade det bakre magasinet ytterligare och är nu helt jämnat med marken.

– Ur det har vi lyckats få bort cirka 300 pall med pellets. I det främre magasinet där taket har rasat in på flera ställen står det cirka 1100 pall med pellets. De törs vi inte ta ut i dagsläget med tanke på rasrisken, säger fastighetsskötaren Lars Vingers som arbetar åt Laxå Logistikpark.

Enligt Olle Isacsson, produktionschef på Laxå Pellets, är pallarna värda ett par miljoner kronor. I slutändan kan kostnaden bli mer om pelletspallarna inte går att rädda.

De pelletssäckar som är trasiga packeteras om eller används som bulkvara.

– Det kostar att packetera om pallarna. Det har vi fått göra med de cirka 300 pallar som vi har fått ur det raserade magasinet, säger Olle Isacsson.

De 1100 pelletspallarna som i dagsläget inte går att få ut packades förra året inför den här eldningssäsongen.

– I maj börjar vi lagra pellets. Så tills dess hoppas vi att ett nytt lagringsutrymme är uppbyggt, säger Olle Isacsson.

Försäkringsbolag har kontaktats och det ska nu göras en bedömning när det går att gå in i magasinet som delvis har rasat.