Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12 000 för en utsliten soffa

Den hårt slitna och trasiga soffan på Vialundskolan bars bort till grovsoporna för att slängas. Nu är den istället såld för 12000 kronor på internetauktionsfirman Lauritz.

Annons

Det ska direkt klargöras- det är inte vilken soffa som helst som nu klubbats bort. Utan en Svanen, en lädersoffa av den danske designern Arne Jacobsen. Nypris: mellan 60-70 000 kronor.

Den har tjänat sitt syfte under många år på Vialundskolan. I höstas togs soffan ur bruk, då ett armstöd hade gått av och stora revor uppstått i skinnklädseln.

Värdefull även trasig

Susanna Köpman, lärare på Vialundskolan och med intresse för design, säger:

– Jag insåg att den exklusiva soffan måste ha ett värde, även som trasig. Finns det entusiaster som renoverar gamla billik så finns det säkert de som även renoverar gamla soffor.

Kom och hämtade soffan

Hon tog en bild på soffan och skickade den till internetauktionsfirman Lauritz. De tvekade inte, utan kom och hämtade soffan och la ut den på sin sajt till ett utropspris på 10 000 kronor. Nyligen såldes den för 12 000 kronor. När Lauritz fått sin provision blev det 10 800 kronor kvar till eleverna på Vialundskolan.

Läs mer i torsdagens NA.

Annons