Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

12-årig flicka utsatt för våldtäktsförsök

Ett nytt våldtäktsförsök har anmälts i Örebro. Nu mot en 12-årig flicka i bostadsområdet Oxhagen på väster. Det är i samma område som en 73-årig kvinna anmält att hon i februari utsattes för våldtäkt.

12-åringen var i lördags på väg hem från en kompis.

– Klockan var omkring 20.20 och hon befann sig i området vid Tornfalksgatan 93. Då kom en man fram och började tafsa på henne, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Samtidigt passerade en kvinna i närheten och det fick mannen att fly.

”Mycket bekymrade”

– Flickan sprang hem och berättade, mamman ringde oss och anmälde och vi har haft spaning. Vi är mycket bekymrade över alla ouppklarade våldtäktsförsök och våldtäkter i Örebro.

Flickan har beskrivit mannen som kraftig och cirka 170 centimeter, klädd i svart skinnjacka, grå träningsbyxor och med en svart halsduk uppdragen för ansiktet. Hon tror han är omkring 40 år.

”En bra beskrivning”

– Det är en bra beskrivning flickan lämnat. Vi är intresserade av alla iakttagelser, både vid tiden omkring 20.20 till 20.30 och andra tips.

Inom mindre än två veckor har tre våldtäktsförsök anmälts och för tre veckor sedan också våldtäkten mot den 73-åriga kvinnan. Det var söndagen den 14 februari hon anmälde att hon utsatts efter att ha åkt taxi till Tornfalksgatan i Oxhagen. Hon säger att en okänd man slog följe och utsatte henne för våldtäkten nära Hagaskolan.

En dryg vecka senare anmälde en kvinna i 20-årsåldern ett våldtäktsförsök vid parkeringen Varbergagatan 213 och 214.

Halsduk för ansiktet

Hon överfölls av en man som tryckte ner henne i en snödriva. Kvinnan skrek på hjälp och när några personer kom gående flydde han. Mannen hade en halsduk för ansiktet, precis som 12-åringen beskrivit att den mannen hade.

Lördagskvällen den 27 februari anmäldes också ett våldtäktsförsök. En 19-årig kvinna kom gående på Drottninggatan i centrala Örebro då två män i 20-årsåldern tog sällskap med henne. Nära Södra kyrkogården började männen rycka i hennes kläder och sprang efter och höll fast henne då hon försökte fly. Vid Fabriksgatan blev hon utsatt för våldtäktsförsöket, men när hon skrek på hjälp flydde männen.

Kriminalinspektör Peter Springare på telefon 019-156609 utreder fallen.

Fler ouppklarade fall

Våldtäktsförsök:

Hösten 2009 Fanjunkarevägen, Stadsvägen-Strandvägen på norr. Gustavsgatan på väster samt vid Universitetet och i Hagaby.

Fullbordad våldtäkt: Ullavigatan-Gustav Adolfs allé

2010

Våldtäkt nära Hagaskolan, Oxhagen.

Våldtäktsförsök:  Varbergagatan, Fabriksgatan, Tornfalksgatan i Oxhagen.

I februari inträffade också ett våldtäktsförsök mitt på dagen vid Universitetssjukhuset men i det fallet är en man gripen.

Sedan tidigare finns ouppklarade våldtäktsförsök vid bland annat Olaus Petrikyrkan, Tulegatan och våldtäkter i Karlaparken och Karl Johans Park.