Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

12 nya båtplatser istället för 22

Tolv nya båtplatser vid Sanneruds hamn istället för 22.
Det är inriktning som den nyvalda styrelsen i Sanneruds bryggföre-ning har.

Efter diverse stridigheter utsågs det på Sanneruds bryggförenings årsmöte i lördags en ny styrelse.

– Vi fyra i den gamla styrelsen avgick. Jag kan inte lägga ner mer tid på utbyggnaden av båthamnen. Det har inte hänt något på 1,5 år. Laxå kommun är flata, säger Lars-Olof Johansson, före detta ordförande i Bryggföreningen.

Till ny ordförande i föreningen valdes Jan-Olof Johansson.

– Stridigheterna lägger vi bakom oss. I den nya styrelsen finns folk från båda lägren. Vi har även en geografisk spridning på styrelse-

ledamöterna, säger Jan-Olof Johansson.

Till kassör valdes Håkan Argander. Övriga ledamöter är Per Karlsson och Mikael Broman. Laxå kommun kommer att ha en plats i styrelsen. De kommer att utse en ledamot. Än är det oklart vem det blir.

Vad ska ni arbeta med nu?

– Planen är att vi ska jobba för att piren byggs ut med fler båtplatser. Vi har cirka tio stycken intressenter, säger Jan-Olof Johansson.

Planen är att båthamnen ska byggas ut så att det blir 24 båtplatser. Inte 34 stycken som det var tänkt från början.

En del justeringar

– Vi kommer att göra en del justeringar i projekteringen. Vi ska även försöka få till ett arrendekontrakt med Laxå kommun, säger Jan-Olof Johansson.

Enligt Jan-Olof Johansson så ska byggandet av de nya båtplatserna i hamnen komma igång i vår så att de är klara till i sommar.