Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

130 bilar gör upp om trofén

På lördag gör 130 rallyförare upp om Noratrofén på vägarna runt Nora.

Annons

Tävlingen går över tre specialsträckor på sammanlagt 3,5 mil. Två av sträckorna går relativt nära Nora och en längre norrut.

– Avslutningen på SS1 är vi särskilt nöjda med i år, där blir det lite av Finlandsvägar, säger Olle Pettersson från Nora MK.

Tävlingen startar vid Karlsängskolan mitt på dagen på lördag och efter första sträckan ska bilarna in på service på Skojarbacken.

– Det är 35:e året vi kör en egen rallytävling, sedan har de hetat lite olika genom åren, berättar Olle Pettersson.

För att kunna arrangera en så pass stor tävling har Nora MK tagit hjälp av grannklubbarna i Linde, Kopparberg och Örebro, klubbar som i sin tur får hjälp av Norafunktionärer vid sina tävlingar.

För att arrangörerna ska räcka till är det ovanligt att hemmaförarna får tävla. Ett av undantagen den här gången är Patrik Jonsson, som kör DM i Volvo original för Nora MK på hemmaplan.

Noratrofén är DM för tre bilsportdistrikt: västra, som Nora tillhör, samt nedre norra och Stockholm. Dessutom ingår den som en deltävling i Suzuki cup, som i dagsläget leds av hemma-åkaren Ola Strömberg.

Totalt är 131 bilar anmälda på lördag. Storfavoriten i A-förare fyrhjulsdrivet är, enligt Pettersson, Eddie Hörbing som tävlar för Laxå.

– Men så anmälde sig Mats Jonsson från Forshaga, så nu blir det troligen de två som får slåss om segern. De kör varsin Ford. Om de ska kunna utmanas av några andra så är det nog Björn Adolfsson i sin Skoda eller Per-Arne Ljung i sin Mitsubishi.

I den här klassen kör också tävlingens enda tjej – Jennie-Lee Hermansson.