Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-årige Jacob visade upp folkracebilen

Elva motorföreningar stämde träff och ställde ut. Allt från folkracebilar och dragracingbilar till motocross. Bland dem 14-årige Jacob Hillner. – Folkrace är bland det roligaste som finns, säger han.

Annons

Bara 14 år. Ändå kör han bil. En folkracebil.

– Det går väldigt fort om man trycker på ordentligt. Uppemot 100 kilometer i timmen, säger Jacob Hillner, en av alla som har valt att ställa ut sitt motorfordon i Berglundaområdet på Örebros motorföreningars träff.

Intresset har han fått från sin pappa, Niklas, som också åkt folkrace under många år.

– Äpplet har väl inte fallit jättelångt från trädet, säger Niklas Hillner.

Hittills har den fartfyllde 14-åringen åkt nio tävlingar.

– Jag har vunnit en tävling och kommit tvåa i en annan., säger han.

Till tävlingarna får han skjuts av pappa Niklas. Tillsammans har de varit i bland annat Eskilstuna, Degerfors, Askersund, Motala och Hallsberg.

– Banan i Hallsberg håller jättehög klass. Där är det riktigt roligt att åka, säger Jacob, som om drygt en vecka blir 15 år gammal.

Arrangören bakom motorträffen, Bengt-Göran Bergin, är väldigt nöjd med hela motorträffen.

– Jag är jättenöjd. Det kommer folk hela tiden. Det är faktiskt första gången som i princip alla motorföreningar i Örebro sluter upp såhär, säger han.