Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åringens uppmaning: Låt oss köra fortare!

Jag är 15 år och har en A-traktor/Epatraktor. En sak som jag stör mig väldigt mycket på är att A-traktorer bara får köra i 30Km/H och måste då ha dubbla växellådor med varvtalsregulator.

Annons

Det gör att bilen/traktorn varvar runt 4000-5000 varv i 30Km/h. Konsekvenser av att växellådorna ligger på så högt varv blir att växellådor och andra delar rasar/går sönder väldigt enkelt och fort vilket gör att man måste köpa nya delar till A-traktorn/Epatraktorn ganska ofta.

Många ungdomar har inte pengar till att köpa nya delar hela tiden vilket gör att man bara har en trasig traktor som bara står och sjunker i värde drastiskt.

En A-traktor/Epatraktor kostar från 20 000–100 000 kronor. (Finns billigare och dyrare än det med). Vilket gör att man som sagt kanske inte har råd att laga A-traktorn/Epatraktorn.

Det finns många andra konsekvenser med lagliga A-traktorer/Epatraktorer och det är att bensin/diesel är väldigt dyrt vilket gör att det blir mycket mer utsläpp om man måste varva 4000-5000 varv med traktorn hela tiden.

Många ungdomar har inte heller råd att ta sig dit de vill när de vill det på grund av att det drar väldigt mycket bensin/diesel med en laglig A-traktor/Epatraktor.

En annan konsekvens är också att väldigt många andra bilister gör väldigt många idiotiska omkörningar vilket gör att det blir mer bilkrockar och fler blir skadade.

En annan konsekvens är också att man stoppar upp andra bilister vilket bildar långa köer och det kan då bli en frontalkrock och många blir skadade.

En lösning på dessa problem skulle vara att man höjde hastigheten på A-traktorer/Epatraktorer till 50Km/H för då blir det mindre trimningar, mindre trafikstockningar, mindre onödigt arbete för polisen, mer frihet till ungdomar, mindre trafikolyckor och så klart billigare för ungdomar att ta sig dit de vill.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel