Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

150 kronor mer i månaden är inte en inte så bra slant ...

I NA den 22 augusti skrevs en artikel om att bland annat undersköterskor, fritidsledare och personliga assistenter tillhör de mest eftersatta yrkena lönemässigt.

Vidare framkom i en intervju med Kenneth Handberg (S) att socialdemokraterna, centerpartiet, kristdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet tagit ett lönehöjningsbeslut för att visa att de yrken det gäller, har ”god status och att kommunen uppskattar deras arbete”.

Lönehöjningen man talar om är totalt 150 kronor/månad, ”en bra slant” säger Kenneth Handberg med hänsyn till hur dessa yrkesgrupper aldrig tidigare haft skäliga löneökningar.

Att först säga att 150 kr/månad ”är en bra slant” och sedan ytterligare lägga till att dessa grupper alltid varit eftersatta i löneutvecklingen är ett underkännande av det oerhört viktiga arbete dessa grupper utför. De arbetar med utsatta, sjuka och fysiskt och psykiskt funktionshindrade grupper, båda äldre och yngre. De är värda så mycket mer! Så här måste man nog gräva djupare i penningapåsen för att kunna kompensera dessa gruppers tillkortakommanden lönemässigt.

”MH”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel