Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åringen bäst i Sverige – bland seniorerna

Snacka om succé. Fanny Ernestam, 17, gjorde karriärens tre längsta tresteg – och krossade distriktsrekordet för seniorer med 21 centimeter. Nu toppar Örebrohopparen svenska årsbästalistan för seniorer.

Annons

Det var vid tävlingen Raka spåret, i Sätrahallen i Stockholm, som Fanny Ernestam, 17, gjorde karriärens överlägset bästa trestegstävling.

Ernestam, som tidigare endast hoppat över 13 meter vid ett tillfälle, i för mycket medvind utomhus i somras, slog distriktsrekordet inomhus på 12,87, som hon delade med Frövis Marie Åhlander, med ett hopp på 13,08 i tredje omgången (som även var längre än Ernestams eget distriktsrekord utomhus, 12,98). Följde sedan upp med 13,06 i femte hoppet och avslutade med 13,19 i sista omgången.

Redan första hoppet räckte dessutom till nytt svenskt årsbästa för seniorer, centimetern längre än Rebecka Abrahamssons 13,05, och 13,19 gör att Ernestam nu är i särklass och lär ligga bra till för A-landslagsdebut i Nordenkampen i Växjö nästa helg.

Ernestam var femma på ungdoms-VM i Colombia i fjol, tog junior-SM-guld och hade de fyra längsta hoppen i ungdomsfinnkampen.

Läs en intervju med Ernestam i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!