Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åringen bäst i Sverige – bland seniorerna

Snacka om succé. Fanny Ernestam, 17, gjorde karriärens tre längsta tresteg – och krossade distriktsrekordet för seniorer med 21 centimeter. Nu toppar Örebrohopparen svenska årsbästalistan för seniorer.

Annons
Fanny Ernestam.

Det var vid tävlingen Raka spåret, i Sätrahallen i Stockholm, som Fanny Ernestam, 17, gjorde karriärens överlägset bästa trestegstävling.

Ernestam, som tidigare endast hoppat över 13 meter vid ett tillfälle, i för mycket medvind utomhus i somras, slog distriktsrekordet inomhus på 12,87, som hon delade med Frövis Marie Åhlander, med ett hopp på 13,08 i tredje omgången (som även var längre än Ernestams eget distriktsrekord utomhus, 12,98). Följde sedan upp med 13,06 i femte hoppet och avslutade med 13,19 i sista omgången.

Redan första hoppet räckte dessutom till nytt svenskt årsbästa för seniorer, centimetern längre än Rebecka Abrahamssons 13,05, och 13,19 gör att Ernestam nu är i särklass och lär ligga bra till för A-landslagsdebut i Nordenkampen i Växjö nästa helg.

Ernestam var femma på ungdoms-VM i Colombia i fjol, tog junior-SM-guld och hade de fyra längsta hoppen i ungdomsfinnkampen.

Läs en intervju med Ernestam i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Annons