Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-åriga flickan blev inte mördad 

Den 18-åriga flicka som hittades död i en lägenhet på Norr under helgen har inte utsatts för brott, enligt polisen. 

- Rättsläkarens obduktion visar att hon avled av en naturlig anledning eller sjukdom. Det är alltså inte fråga om något brott, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Den misstänkte 19-årige mannen har släppts och alla misstankar mot honom är avskrivna. Mannen är precis frisläppt efter beslut av åklagare. 

Varför trodde polisen först att det var ett mord? – Den yttersta dödsorsaken är förblödning, men obduktionen visar inte tydligt varför kvinnan börjat blöda. Det kan vara allt från sjukdom till förändringar i kroppens organ som gjort att hon avlidit på det här sättet, och att man då misstänkte ett våldsbrott från början, säger Mats Nylén. 

– Alla misstankar om brott är nu avskrivna. Det var natten till midsommarafton som polisen larmades till en lägenhet i centrala Örebro, där de fann en avliden kvinna född 1996. En kort stund därefter greps en 19-årig man misstänkt för mord alternativt dråp.

Mannen nekade till brott, och under helgen sänktes misstankegraden mot honom till den lägre graden – skäligen misstänkt. Men nu frias alltså mannen helt från alla misstankar.