Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-åringen har häktatsför mordförsök på vårdare

Endast en person är misstänkt för mordförsöket på vårdaren på Granhults behandlingshem. Han häktades på torsdagen.
De andra två har släppts fria.

Det är den yngste i trion som nu är ensam misstänkt för överfallet på vårdaren. Mannen, en 18-åring, begärdes häktad på torsdagsförmiddagen av kammaråklagare Louise Helleday. Tingsrätten gick på hennes linje, och beslutade på eftermiddagen att 18-åringen ska häktas.

– Han medger grov misshandel. Det är vad jag har hört från hans försvarsadvokat, och mer än så vet jag inte just nu, sa Louise Helleday till NA på förmiddagen.

Brottet rubriceras som försök till mord. Åklagaren grundar det på vårdarens skador samt misstanken om att ett tillhygge har använts vid misshandeln.

18-åringen har tidigare gjort sig skyldig till våldsbrott, men inte av så här allvarlig karaktär.

Tidigare har även en 19- och en 20-åring varit misstänkta för överfallet. De har släppts på fri fot sedan misstankarna mot dem försvagats.

– Det lutar åt att de kommer att bli avskrivna från utredningen, säger Helleday.

Det var i söndags kväll som den 31-årige vårdaren överfölls. Attacken, som var helt oväntad, skedde på behandlingshemmets öppna avdelning.

Senaste beskedet om mannens hälsotillstånd kom i går från Akademiska i Uppsala. Hans hade då allvarliga men inte livshotande skador.

Granhult ligger några mil nordöst om Lindesberg och tar emot unga män med tungt missbruk.