Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åring slog ned väktare på Universitetet – stängs av från studier i sex månader

Avstängning från studier i sex månader. Det blev Örebro universitets beslut för en 20-årig student som den 10 november slog ned en väktare på Campusområdet.

Universitetets disciplinnämnd skriver i sitt beslut att studenten brutit mot reglerna och agerat störande. Agerandet menar man är "synnerligen allvarligt". Beslutet innebär att 20-åringen inte får delta i undervisning, tentamen eller annan verksamhet på universitetet. Studenten själv har valt att inte yttra sig i ärendet.

Avstängningen verkställdes den 6 december och gäller till och med 14 maj nästa år – den tid 20-åringen redan varit avstängd räknas av tiden.

Disciplinnämnden meddelar samtidigt att man stänger av en annan student i fyra veckor, också med start den 6 december. Den 27-åriga kvinnan ska enligt utredningen ha plagierat text till en individuell inlämningsuppgift. Fusket upptäcktes då kursledaren körde arbetet i antiplagiatprogrammet Urkund. Dels upptäcktes textavsnitt som var rena plagiat – dels upptäcktes att exakt samma stavfel förekom i delar av studentens text och i en annan students arbete.