Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring slog ned väktare på Universitetet – stängs av från studier i sex månader

Avstängning från studier i sex månader. Det blev Örebro universitets beslut för en 20-årig student som den 10 november slog ned en väktare på Campusområdet.

Annons

Universitetets disciplinnämnd skriver i sitt beslut att studenten brutit mot reglerna och agerat störande. Agerandet menar man är "synnerligen allvarligt". Beslutet innebär att 20-åringen inte får delta i undervisning, tentamen eller annan verksamhet på universitetet. Studenten själv har valt att inte yttra sig i ärendet.

Avstängningen verkställdes den 6 december och gäller till och med 14 maj nästa år – den tid 20-åringen redan varit avstängd räknas av tiden.

Disciplinnämnden meddelar samtidigt att man stänger av en annan student i fyra veckor, också med start den 6 december. Den 27-åriga kvinnan ska enligt utredningen ha plagierat text till en individuell inlämningsuppgift. Fusket upptäcktes då kursledaren körde arbetet i antiplagiatprogrammet Urkund. Dels upptäcktes textavsnitt som var rena plagiat – dels upptäcktes att exakt samma stavfel förekom i delar av studentens text och i en annan students arbete.

Annons