Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åringen misstänksför minst sex överfall

23-åringen är misstänkt för minst sex kvinnoöverfall.
Det bekräftar polisens informatör Mats Nylén.

Chefsåklagare Gunnar Brodin begärde på torsdagen 23-åringen häktad för sammanlagt fyra kvinnoöverfall. Men 23-åringen är aktuell i flera fall.

– Det kan komma att bli fler, säger Mats Nylén.

23-åringens försvarsadvokat Maragareta Arvidsson har sagt att han delgivits misstanke om fem brott.

Handlar det om ytterligare fall?

- Ja, säger Mats Nylén.

Vilka fall handlar det om?

– Det kan jag inte gå in på nu.

Det första överfallet som chefsåklagaren hade med i sin häktningsframställan inträffade så tidigt som den 11 augusti 2005. Då var den misstänkte mannen bara 18 år. Våldtäktsförsöket skedde i en skogsdunge vid Trängkårsvägen på Väster i Örebro. Polisen vill inte ge fler uppgifter, av omsorg om utredning som kan försvåras om detaljer läcker ut.

– Jag kan inte gå in på vem offret var, säger Mats Nylén.

Polisen har tidigare sagt att det kan finnas ett samband mellan den grova Eurostopvåldtäkten i mars i år och våldtäktsförsöket på Trängkårsvägen 2005. Det gäller även en våldtäkt i november 2009 på Ullavigatan samt ett våldtäktsförsök vid Ekersgatan i april i fjol.

23-åringen begärdes även häktad för dessa brott av chefsåklagaren:

Däremot begärs inte 23-åringen häktad för våldtäktsförsöket som inträffade på Karlslundsgatan, strax före våldtäkten på 64-åringen. Att utredningen även inkluderade det överfallet fick NA uppgifter om så sent som i onsdags.

Häktningsförhandlingen som sker på fredagen beskriver Mats Nylén som en balansgång. Det gäller för åklagaren att lägga fram tillräckliga bevis för att domstolen ska kunna fatta beslut om häktning. Samtidigt vill inte åklagaren lägga fram så mycket bevisning att det kan försvåra den fortsatta utredningen.

I häktningsframställningen skriver Gunnar Brodin att det finns risk för att 23-åringen undanröjer bevis om han släpps fri. Det finns även risk för att han fortsätter med sina överfall.

Åklagaren anser också att 23-åringen ska åläggas restriktioner i häktet. Det betyder att hans kontakter med omvärlden i så fall starkt begränsas.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas på fredagen klockan 10.30 i Örebro tingsrätt.