Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25-åring utgav sig för att vara Patrik Haginge

ÖSK-stjärnan Patrik Haginge fick sin identitet stulen av en bedragare. Mannen köpte varor för 120 000 kronor i Haginges namn.
– Lite obehagligt, kommenterar ÖSK-backen.

Det var när räkningarna började droppa in hemma hos Patrik Haginge som han förstod att någon hade stulit hans identitet.

– Jag fick papper – mycket papper – på att jag handlat saker, säger ÖSK-stjärnan.

Han har fått tillbringa många timmar vid telefonen för att ställa saker till rätta. Bland annat har Haginge fått säga upp abonnemang som den åtalade 25-årige bedragaren tecknade i hans namn.

Har det här stört din uppladdning inför fotbollssäsongen?

– Nej, jag kan inte säga att jag har spelat sämre bara för att han har handlat grejer i mitt namn. Men det har stört de dagliga rutinerna. I stället för att laga middag när jag kommit hem har jag fått sätta mig vid telefonen, berättar Patrik Haginge.

Hur känns det att råka ut för en sådan här sak?

– Lite obehagligt är det ju. Det är klart att man inte vill att någon ska låtsas vara en själv.

Den åtalade 25-årige örebroaren ansökte om flera krediter i Haginges namn. Han fick på det sättet runt 130 000 kronor att röra sig med. 25-åringen besökte sedan flera butiker i Örebro och kvitterade ut en mängd varor. Bedragaren lämnade affärerna med dyra tv-apparater, mobiler och datorer med mera, tillsammans värt cirka 120 000 kronor.

Varje gång utgav han sig för att vara den kända backstjärnan.

Ett förfalskat leg med Patrik Haginges namn och personuppgifter hjälpte till att styrka den falska identiteten.

Brotten skedde under några dagar i januari och en tid senare anhölls och häktades 25-åringen.

Varför han valde just Patrik Haginges identitet vet varken Haginge själv eller åklagare Karin Lindell, som lett förundersökningen.

– Det finns en uppgift i ett polisförhör där någon säger att han liknar Patrik Haginge. Men om det är sant vet inte jag. Jag har varken sett Patrik Haginge eller den misstänkte, säger Lindell.

Den fyra dagar långa rättegången mot 25-åringen startar i dag onsdag och fortsätter sedan i nästa vecka. Den 27 mars kommer Patrik Haginge att få vittna i tingsrätten.