Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 varslas på DHL

Logistikföretaget DHL har förlorat en av sina större kunder och varslar 25 anställda om uppsägning, 23 kollektivanställda på lagret och två tjänstemän. Det motsvarar ungefär var femte anställd.

Annons

DHL har ända sedan starten i Törsjö år 2001 haft en stabil tillväxt och hittills klarat konjunkturnedgången bra. Men nu inträffar ett första hack i kurvan.

DHL har fram till nu haft kontrakt med åtta kunder, samtliga inom dagligvaruhandeln. Nu har man tappat kontraktet med en av sina större kunder som omfattar så stora volymer att det omedelbart får konsekvenser.

– Volymerna minskar väsentligt som en följd av det förlorade kontraktet, säger Johannes Olofsson, site manager på DHL Supply Chain i Örebro.

– Vi måste vidta åtgärder redan nu men jag hoppas att vi ska kunna täckta upp detta bortfall med nya kunder. Vi arbetar extremt hårt för att fylla enheten igen och begränsa varslet till minsta möjliga.

Det missade kontraktet är ingen trend som tyder på ökande konkurrensproblem, menar Johannes Olofsson, utan en enstaka händelse.

Ni har ganska få och stora kunder. Har ni ambitionen att bredda kundunderlaget och minska sårbarheten?

– Nej, vi är nöjda med den kundmix vi har, svarar Johannes Olofsson. Åtta kunder i vår bransch är många, andra liknande enheter bedrivs med en eller två kundföretag. Vi arbetar med stora, ofta globala bolag, inom dagligvaruhandeln på den nordiska marknaden.