Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åring i fängelse för att ha gett sig på flera kvinnor

En 29-årig man har dömts till sex månaders fängelse för att ha sexofredat och trakasserat flera unga kvinnor.

Annons

Under ett par års tid har 29-åringen vid flera tillfällen gett sig på kvinnor i centrala Örebro. Nästan alla brott har skett vid Centralparken eller Järntorget.

Han har tafsat på dem, kysst dem på halsen, slickat på med mera. I tingsrätten har kvinnorna berättat om det äckel och den rädsla som de upplevde. En kvinna har gått hos en psykolog för att bearbeta händelsen.

Ett övergrepp skedde på tåget mellan Örebro och Lindesberg. Berusad satte sig mannen bredvid en tjej som han gav sig på. Kvinnan har berättat att hon kände sig inklämd mellan 29-åringen och väggen och att hon försökte ta bort hans händer. När hon sedan skulle stiga av tåget hotades hon till livet om hon skvallrade. 29-åringen sa att han hade en pistol samtidigt som han satte han två fingrar mot hennes tinning.

Mannen döms för olaga hot, fyra ofredanden och fem sexuella ofredanden. Han fälls även för ringa narkotikabrott och för ringa misshandel vid tre tillfällen.

29-åringen döms även för våld mot tjänsteman, sedan han misshandlat en busschaufför som försökte avvisa honom.

Så sent som 2009 dömdes mannen för liknande brott i Halmstad. Något annat straff än fängelse kan det därför inte bli tal om. Särskilt som han inte är intresserad av att få vård för sina missbruksproblem.

29-åringen ska betala sammanlagt 50 000 kronor i skadestånd till busschauffören de utsatta kvinnorna. Mest – 9000 kronor – får flickan på tåget.