Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3,3 miljoner ska sparas i Hasselfors och Saltängen

Totalt 3,3 miljoner kronor är neddragningsförslaget inom Hasselfors och Saltängsskolans rektorsområde. Det skulle innebära 7,76 färre tjänster och 111 000 kronor mindre i budget för fortbildning, läromedel och lek- och förbrukningsmaterial.

Annons

I rektor Greta Särefors område ingår Saltängsskolan, förskolan Saltängen, förskolan Junibacken, fritidshemmet Riddarborgen, fritidshemmet Hasselbacken, Hasselfors skola.

Sparförslaget för Greta Särefors rektorsområde är 3,3 miljoner kronor. Det innebär en neddragning med 7,76 tjänster och 111 000 kronor mindre i budget för fortbildning, läromedel och lek- och förbrukningsmaterial.

Konsekvenserna blir större barn- och elevgrupper, minskade resurser till elever och barn som behöver särskilt stöd. Svårigheter för lärare och barnskötare att få ut sina raster. De nationella målen kommer ej att uppnås av ett antal elever.

– Efter jag lämnade in arbetsbudgeten för 2010 så fick jag veta att jag skulle minska ramen med 3,3 miljoner kronor. Det känns inte bra. Särskilt inte när vi knappt håller huvudet ovan för vattenytan. Staten måste gå in och skjuta till pengar annars kommer vi inte att ha en likvärdig skola och barnomsorg i Laxå, säger Greta Särefors.

I sin konsekvensbeskrivning skriver hon att Skolinspektionen påtalade att Laxå kommun inte uppfyller målen i alla ämnen. Undervisning för barn i behov av särskilt stöd uppfylls inte.

– Det kommer att bli mycket svårt att ge alla barn och elever trygga och goda uppväxtvillkor i Laxå kommun om besparingar görs, säger Greta Särefors.

Annons