Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

3000 tjänster försvinner från Ericsson

3 000 tjänster i Sverige försvinner och 900 konsulter får gå från Ericsson. Borås och Kumla är de hårdast drabbade orterna, men om enheterna där kommer att läggas ned helt vill vd inte avslöja.

- Vi kommer inte att gå igenom de exakta talen per site (ort), det gör vi inte i dag, säger Ericssons vd Jan Frykhammar till TT, men tillägger att de kommer att "beröras mycket stort". Gällande verksamheten i Borås ville heller inte Frykhammar på dagens presskonferens ge något rakt svar om verksamheten blir kvar eller inte.

– Om det blir någon verksamhet kvar eller inte, det får vi se, säger han. I Kumla säger han att Ericsson bevarar bland annat avancerad förserieproduktion med koppling till 5G och avancerad testverksamhet.– Vi har haft löpande förhandlingar med de fackliga under ett par månaders tid, säger Jan Frykhammar.

► LADDA NER ELLER UPPDATERA NYA APPEN HÄR

Läs också: Ledarkrönika: "Nu är det Ericssons tur att visa lojalitet med de anställda"