Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

329 moderater: Avgå Kent Persson!

 
Val 2014
Visa alla artiklar

329 moderater vill att Kent Persson (M) slutar som partisekreterare, detta enligt en enkät som Expressen har gjort. Samma krav restes efter Moderaternas dåliga resultat i EU-valet i maj.

Trycket på örebroaren Kent Persson (M) ökar igen efter Moderaternas tillbakagång i söndagens riksdagsval. På onsdagen publicerade Expressen resultatet av en enkät tidningen låtit göra med moderater runt om i landet.

Av de 505 medlemmar som svarat uppgav 329 stycken, 65 procent, att de vill se Kent Perssons (M) avgång.

NA har sökt Kent Persson men hans pressekreterare låter hälsa att saken är ”färdigkommenterad” och hänvisar till den intervju Persson gett åt Expressen.

- Vi kan inte stanna som parti och jag är den partisekreterare som nu sitter. Så småningom kommer en ny partiledning att väljas. Då är det upp till den ledningen att bestämma hur partiet ska organiseras och vilka som ska sitta på vilka positioner. Där är vi inte än, men det kommer att ske under våren, säger Kent Persson till Expressen.

Expressens intervju med Kent Persson