Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

350 jobb till Hallsberg

Posten öppnar en ny terminal i Hallsberg.
- Det rör sig om 350 jobb, säger Anders Åhman, regionchef på posten.

Annons

Länge har det varit tal om en ny brevterminal - det har stått mellan Örebro och Hallsberg. Nu är det klart att Hallsberg tog hem striden. Senast år 2013 ska terminalen, där 350 personer kommer att arbeta, stå klar.

Terminalerna i Karlstad och Västerås kommer att flyttas till den nya terminalen i Hallsberg. Det ger kraftigt sänkta kostnader, och innebär att fler försändelser kommer att transporteras med tåg istället för med flyg och på landsväg, enligt posten.

Planprogrammet för terminalen är ett 100 000 kvadratmeter (ungefär 14 fotbollsplaner) stort område intill Västra stambanan mellan Hult och Tomta, ett stenkast från den gamla europavägen mot Göteborg.

Förutom terminalen i Hallsberg läggs en terminal i Rosersberg, norr om Stockholm. Båda terminalerna kommer att ligga i anslutning till järnvägens stambanor, och investeringen kostar 2,5 miljarder kronor.

Och det som är goda nyheter för Hallsbergsborna, blir tråkigare för andra. Drygt 2 000 arbetare berörs av förändringarna, och om fyra år kommer 500 personer ha förlorat sina jobb.

Annons