Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

39 maratonscrappade i Bergfästet

Skapande, snygga fotosidor och social samvaro. Det bjöds det på igår när det var scrapmaraton i Bergfästet.

Annons

39 personer, gamla och unga, deltog i den fjärde scrapbookingmaraton i Laxå.

Martin Tverling var på plats med sin sambo Maria Stenberg, sin mamma Maud Daulin och sin svärmor Bodil Hurtig.

– Det här är en rolig grej att göra när vi ses. Jag började med det här i julas. Då träffades jag, min mamma, sambo och svärmor och gjorde julkort tillsammans. Jag tycker det är roligare att göra något själv än att köpa något färdigt, säger Martin Tverlig.

– Martin är konstnärlig. Han har faktiskt köpt ett eget scrapbookkit. På Alla Hjärtans dag fick jag ett kort med en dikt som Martin hade skrivit själv. Kortet hade han också gjort, säger sambon Maria Stenberg.

Vid ett bord längre bort satt vännerna Ann-Sofie Engvall och Yvonne Karlsson. De var i Bergfästet tillsammans med Ann-Sofies barn.

– Det var de som fick mig att börja med scrapbooking för tre år sedan. Scrapbooking påminner mig om när jag var barn och satt och klippte och klistrade. Det är roligt att kunna göra det här tillsammans med min barn, säger Ann-Sofie Engvall.

Arrangörer för dagen som höll på från klockan tio på morgonen tills klockan nio på kvällen var Therese Magnusson och Lena Svedberg.

– Det är fjärde gången vi arrangerar en scrapmaraton. Temat den här gången är återvinning av papper och förpackningar som tillexempel en skokartong, säger Therese Magnusson.

Hur går scrapbooking till?

– Vi dokumenterar och dekorerar albumssidor med fotografier i. Man kan också vika och dekorera askar och kartonger, säger Therese Magnusson.

Hur går en scrapmaraton till?

– Ofta får deltagarna en utmaning att göra under dagen. Alla får samma papper. Sen kan det vara som idag en jury som bedömmer sidorna. Sen görs det demovisningar. Den här maratondagen har vi besök av ett företag och det arrangeras demovisningar, säger Therese Magnusson.

För de som igår blev stela i axlarna när de satt still och ”scrappade” så fanns det två massörer på plats.

Annons