Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

4 av 7 partier svarade på Lärarförbundets frågor

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Lärarförbundet i Laxå är besvikna på att bara fyra av sju partier svarade på frågor om skolan.

För ett par veckor sedan skickade Lärarförbundets avdelning i Laxå ut en rad frågor om skolan till de olika partierna i Laxå kommun.

– Vi i skolan vill veta hur partierna tänker om skolan i Laxå. Vi ville belysa frågorna inför kommunvalet, säger Birger Johansson, ordförande i Lärarförbundets avdelning i Laxå.

Enligt Birger Johansson skickade Lärarförbundet ut frågorna tidigt. Partierna har sedan fått påminnelser om att svara på frågorna. Under vecka 35 skickades partiernas svar ut till Lärarförbundets medlemmar.

Av de sju partierna var det fyra partier som svarade på Lärarförbundets frågor. De som svarade var Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet.

– Det är tråkigt att alla partier inte svarade, säger Birger Johansson.

Den första frågan som ställdes var vad partierna ska göra för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare för lärare. Den andra frågan handlade om lärarlöner och den tredje frågan handlade om vad partierna ska göra för att minska arbetsbelastningen inom skolan. Lärarförbundet ville även veta hur partierna ställer sig till en vikariepool. Den sista frågan som ställdes var hur elever i behov av stöd ska få det stöd de är berättigade till.