Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40-åring fick sitt livs åktur

Sprinten Hällerundan vid Sångens motorstadion är en rallyfest som drar många intresserade. 60 tävlingsekipage från hela Mellansverige kom till start.

Däribland välmeriterade Jan Westlund i veteranklassen ”App. K”, tävlande i en röd Volvo 240 för MK Kopparberg. Han vann sin klass och lovordar tävlingen och Hällefors MK som ordnar alltihop.

– Det är en bra form av rally, kompakt, publikvänlig med snabba heat. Jag har kört den många gånger, och det är lika fint varje gång. Hällefors MK gör alltid ett fantastiskt jobb.

Dessutom hade Westlund med sig en passagerare, göteborgaren Jonas Oskarsson, som hade fått åkturen i 40-årspresent.

– Det var spännande, väldigt roligt, tycker Jonas.

Klubben hade spolat sträckan så det blev is, berättar tävlingens säkerhetschef Lennart Andersson. Tövädret gjorde dock att isen mjuknade lite.

Hampus Böe är ett av hemmahoppen, med sin bror Amadeus på kartläsarplats.

– Jag hoppas det går bra, vi siktar på topplacering, säger Hampus strax före start. Vad han då inte vet är att han kommer att vinna sin klass.

Tjusningen med att köra rally är farten och adrenalinkicken tycker han. Snabbaste totaltid fick Roger Gustavsson, Östernärke och fyrhjulsdrivet.

Länk till hela resultatlistan hittar du här på sidan