Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

42-åring häktad i smuggelhärvamed en halv miljon cigaretter

En bilist stoppades på E 18 utanför Örebro.Nu är han misstänkt i en smuggelhärva med närmare 500 000 cigaretter, som utreds av Örebropolisen. Örebro tingsrätt har häktat 42-åringen misstänkt för både olovlig befattning med smuggelgods och grov olovlig förflyttning av cigaretterna.

I bilen som stoppades på E 18 tidigare i veckan fann polisen 200 000 cigaretter. Dessutom är 42-åringen misstänkt för att i ytterligare två omgångar ha haft närmare 300 000 cigaretter.

Mannen, som är bosatt i Värmland, förhördes efter ingripandet på E 18 och blev anhållen.

I går hölls häktningsförhandlingen i Örebro tingsrätt.

Han är också misstänkt för att i sin bostad ha haft 200 000 respektive drygt 90 000 cigaretter. De hittades i samband med husrannsakan polisen gjort i hans bostad.

Varifrån kommer cigaretterna?

– Det vet vi inte ännu, det är sådant utredningen får visa. Men misstanken är att de smugglats till landet, säger kammaråklagare Inger Sandström på åklagarkammaren i Örebro.

Ytterligare en man greps i samband med att bilen stoppades utanför Örebro.

Han blev misstänkt för förflyttningen av de 200 000 cigaretterna i bilen och begärdes häktad men släpptes på fredagen av Örebro tingsrätt.

Han är inte misstänkt för det övriga som 42-åringen sitter häktad för.

Utredningen fortsätter och åtalet mot den häktade ska enligt planeringen lämnas om två veckor.