Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

44-åring åtalas för misshandel

En 44-åring åtalas för att ha misshandlat en kvinna som han var på besök hos.

Enligt åtalet, som lämnats till Örebro tingsrätt, har mannen slagit, bitit och hotat henne. Han misstänks också ha dunkat hennes huvud mot golvet upprepade gånger.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen slagit kvinnan mot ansiktet och även bitit henne i ansiktet. Hon drabbades av svullnader, underhudsblödningar, rodnader och skrapmärken.

Anhölls i sin frånvaro

Efter att hon blivit slagen och biten ska mannen ha knuffat undan stolen hon satt på så att hon föll i golvet. Han anklagas då för att ha tagit tag i hennes hår och kläder och släpat henne genom bostaden in i ett annat rum.

Där är han misstänkt för ytterligare misshandel genom att upprepade gånger dunka hennes huvud mot golvet. Samtidigt ska han ha skrikit att han skulle döda henne.

Kammaråklagare Lars Duberg framhåller i stämningsansökan att dödshoten innebar att kvinnan kände allvarlig rädsla för vad som skulle hända.

Efter anmälan gick mannen först inte att hitta. Han blev då anhållen i sin frånvaro och greps kort efteråt.

Erkänner inte brott

44-åringen har inte erkänt det åklagaren anser han gjort sig skyldig till. Vid rättegången kommer fotografier på skador och rättsintyg att presenteras som bevisning.

Rättegången hålls i Örebro tingsrätt i slutet av veckan. Kvinnan har fått advokat Blenda Wallman förordnad som sitt målsägandebiträde vid förhandlingen. Advokat Bo Lindskog är förordnad som mannens offentlige försvarare.