Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

44-åringen tog kontakt via Skype

Via Skype misstänks den 44-årige försäljningschefen ha kontaktat unga flickor. 
Han ska ha utgett sig för att vara 15 år och fått de unga flickorna att posera nakna framför webbkameran.
Han misstänks sedan ha använt bilderna i utpressningsyfte – och i fredags tog en 13-årig flicka i Kumla livet av sig.

På sin Facebook-sida skrev den 44-årige mannen att han haft en trevlig lunch med några vänner och att han såg fram emot kvällens träning.

Men istället slog polisen till mot mannens bostad i Göteborgstrakten några timmar senare och grep 44-åringen. Efter ett inledande förhör anhölls mannen runt 22.30-tiden på onsdagen.

Vad var det som ledde fram till gripandet?– Det var en spårning av en ip-adress och abonnemang. Rikskrim kopplades in på den biten, berättar åklagare Pia Åsberg för NA.

Enligt åklagaren lyckades rikskrim knyta 44-åringen till internetaliaset bealarsson97. Mannen misstänks för att ha använt smeknamnet för att kontakta unga flickor på olika nätforum, bland annat Skype. Han ska då ha sagt att han var 15 år gammal – och nu misstänks han för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering i tre fall.

En av flickorna var den 13-åring tog livet av sig i fredags i Kumla. Den andra flickan kommer från Örebrotrakten och den tredje från en ort utanför Örebro län. Mannen misstänks för att ha hotat flickorna om att bilder eller filmer skulle läggas ut, enligt polisen.

Polis och åklagare misstänker nu att utredningen kan komma att svälla.

– Vi har uppgifter om att ännu fler flickor runt om i landet kan ha drabbats. Vi håller på att titta på det nu, säger Pia Åsberg som berättar att ytterligare brottsrubriceringar kan bli aktuella framöver.

Enligt polisens kommunikationschef Mats Nylén är mannen misstänkt för att ha publicerat kränkande filmer på internet.

Mannen är en erfaren säljare och jobbar som försäljningschef på ett företag. Under torsdagseftermiddagen hölls ett andra förhör med 44-åringen. Inledningsvis var mannen skäligen misstänkt, men det ändrades senare till på sannolika skäl, vilket är en högre nivå av misstankesgrad.

Pia Åsberg räknar med att mannen kommer att häktas under fredagen.

– Min klient förnekar alla misstankar om brott. Han mår förstås inget bra när han delgivits misstanke om den här typen av brott, säger mannens advokat till NA.

Just nu utreds Kumlafallet i två delar. Förutom misstankarna mot 44-åringen handlar den andra delen om mobbning. Den 13-åriga flickan i Kumla ska ha utsatts för olika kränkningar på nätet, bland annat har någon eller några startat en Facebook-sida med påståenden om flickan.

NA tidigare i dag:

Efter självmordet: 45-åring gripen