Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

49-åring gripen misstänkt för mordet

(UPPDATERAD 13:41) En ihjälskjuten man påträffades i morse vid Slöjdgatan på Holmen. Vid 11-tiden kunde polisen gripa en 49-årig man på en adress i Örebro.

Annons

Gripandet av den misstänkte, som är hemmahörande i Örebrotrakten, gick enligt polisen lugnt tillväga. Mannen är förd till polishuset och ett kortare inledande förhör har hållits med honom. Vad som framkommit vid förhöret vill inte polisen gå in på. Han är anhållen skäligen misstänkt för mord.

- Vi har också arbetat med att säkra spår på mannens kropp och kläder. Det kan exempelvis handla om krutrester, säger Mats Nylén, informatör på Örebropolisen.

Offret har nu identifierats som en 46-årig man, också hemmahörande i Örebrotrakten.

Yrkesmässig relation

Den ihjälskjutne mannen och den misstänkte har enligt polisen en yrkesmässig relation.

Kroppen, som har skottskador, påträffades vid 8.30-tiden i morse av en förbipasserande i anslutning till ett kontor på Slöjdgatan.

- Mycket talar för att mannen skjutits någon gång under gårdagskvällen eller natten - det har inte hörts någon skottlossning på morgonen.

Polisen spärrade av området och tekniker har varit på plats för att säkra eventuella spår. Personer med koppling till den skjutne och den misstänkte har förhörts under förmiddagen.

Var i kroppen är mannen skjuten?

- Det kan jag inte svara på i nuläget av utredningstekniska skäl.

Handlar det om flera skottskador?

- Det vill jag inte berätta.

Har ni påträffat något vapen ännu?

- Det är en intressant fråga, men jag kan inte berätta något om det.

Har mannen skjutits på fyndplatsen eller flyttats?

- Det är sådana frågor våra tekniker arbetar med att få ett svar på.

Mannen påträffades nära Bandidos lokal. Finns det något som pekar på en koppling dit?

- Det är en intressant aspekt som vi väger in i utredningsarbetet, men det finns inget som talar för det just nu, säger Mats Nylén.