Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

49 nya bostadsrättslägenheter planeras i Kumla: ”Djupadal har ett drömläge”

Närhet till stadskärnan och kommunikationer, men ändå med grönskan och lugnet precis runt knuten. Brf Djupadal är med sitt unika läge ett av de mest spännande nybyggnadsprojekten i Kumla just nu.

Precis på toppen av stadsparken, med utsikt över de lummiga omgivningarna och Kumlasjöns glittrande vatten, planerar HSB för byggnationen av brf Djupadal. När projektet står färdigt om cirka tre år kommer här att finnas sammanlagt 49 bostadsrättslägenheter, vilket särskiljer det från mycket annat på Kumlas bostadsmarknad.

– Historiskt sett har kommunen alltid haft mest hyresrätter, säger Mikael Cederborg, projektledare på HSB. Därför känns det extra spännande att vi kan erbjuda just den här boendeformen i ett flerbostadshus på ett så oslagbart läge. Här får du ta hand om din egen lägenhet samtidigt som du delar ansvaret om huset med dina grannar. Den här typen av projekt ser man inte så ofta i Kumla så det är en ganska unik chans för den som letar lägenhet.

Från Djupadal har man nära till allting; restauranger och affärer, kommunikationer till Örebro och fantastisk natur.

Platsen, berättar Mikael Cederborg, är noga vald för sin kombination av stadsliv och natur och har även en viktig plats i Kumlas historia.

– Från Djupadal har man i princip nära till allting; restaurangerna och affärerna i stan, kommunikationerna till Örebro och den fantastiska stadsparken som är en grönskande och levande mötesplats. På själva tomten fanns tidigare Frank Olof Janssons första speceriaffär, en tidig föregångare till Orkla Foods, och det q-märkta vattentornet från 1914 som ligger precis intill är ett av Kumlas främsta landmärken. Det är ett riktigt drömläge helt enkelt.

Vill du läsa mer om Djupadal? Här kan du få mer fakta och anmäla intresse redan nu.

Djupadals koppling till naturen är något som också kommer att återfinnas i arkitekturen. Sofia Gustafsson, arkitekt på Örebrobaserade Bygd Arkitektur som medverkat i projektet, berättar att parken påverkat gestaltningen på flera olika sätt.

– De båda huskropparna är till exempel placerade lite vinklade i förhållande till varandra vilket gör att gårdsytan öppnas upp och flyter samman med parkens gröna ytor. På det sättet blir gården som en förlängning av parken. Vi har också jobbat med kontrastfärger som inspirerats av omgivningarna – ett av husen går i grönt som anspelar på grönskan medan det andra har en röd ton som är en flirt med teglet i det närliggande vattentornet.

Brf Djupadal präglas av bekvämlighet och tillgänglighet bland annat genom hissen som leder direkt ner i garaget på källarplan. Flera balkonger blir också inglasade som skydd mot väder och vind. Lägenheterna, som kommer att finnas både som tvåor, treor och fyror, kännetecknas av en öppen planlösning.

– Själva boendet har stora härliga umgängesytor och gott om förvaring, säger Sofia Gustafsson. Alla lägenheter har generösa balkonger, vissa har till och med balkonger åt två håll, och lägenheterna på bottenplan har stora uteplatser. Och utsikten över parken, inte minst från de högsta våningarna, kommer att vara fenomenal.

Intresserad av Djupadal? På HSBs sida kan du läsa mer om projektet och få mer information.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och HSB MälarDalarna och ej en artikel av nyhetsredaktionen.