Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5-åring tvingas gå tre kilometer för att ta bussen till förskolan

Våra barn är det bästa och värdefullaste vi har. Dem ska vi vara rädda om. Därför vill jag meddela alla er som kommer att ansöka om skolskjuts till era barn i framtiden, att Örebro kommun tycker att linjetrafikbussar är lika med skolskjuts.

Jag fick beviljad skolskjuts till min dotter, men då menar kommunen att hon ska gå tre kilometer ut till en trafikerad 80-väg och vänta på en linjetrafikbuss som ska ta henne till skolan. Det är inget fel på linjetrafiken, och dess chaufförer är säkert jättebra, men kan omöjligt ha samma koll på ett litet barn som en skolbusschaufför.

En skolbuss kan oftast komma ända hem och hämta barnen, men viktigast av allt är att på en skolbuss åker bara skolbarn! Tyvärr lever vi i en värld där alla människor inte är snälla, och på en linjetrafikbuss kan vem som helst åka, vilken tok som helst kan sätta sig bredvid min dotter. Jag tycker inte att detta kan räknas som skolskjuts.

Är det bara jag som är nojig eller skulle de som jobbar på kommunen själva sätta sina femåriga barn på en linjetrafikbuss?! För så små är de som fyller sent på året när de börjar förskoleklass, vilket min dotter gör. När de går i högstadiet är det en annan sak, men inte när de är så små. Tycker att kommunen borde se över sina rutiner för skolskjutsar!

”En uppgiven och orolig förälder”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel