Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5 G – behöver vi det?

Annons

Utbyggnaden av 5 G nätet har påbörjats i Sverige trots att över 200 forskare och läkare i Europa har gått samman och varnar för mycket allvarliga hälsorisker i och med detta. Strålningsvärdena kommer att vara långt över dem vi har i dag.

Vi kommer att omges av detta nära våra hem och där vi vistas dagligen. Redan idag visar forskning på skador från strålning från 4G. Cancer, försämrad fertilitet, skador på DNA, hormonstörningar, insomna, trötthet, huvudvärk, depression, ångest, koncentrationssvårigheter är exempel på detta. Hur kommer det då se ut med 5 G?

Trots dessa varningar och trots att det strider mot både Miljöbalken och Europakonventionen ska alltså 5 G rullas ut i Sverige och i Världen. Utan någon som helst riskutredning av hälso- och miljöpåverkan och utan att fråga befolkningen om vi ens vill utsätta oss för detta. Regeringen och Strålsäkerhetsmyndigheten sitter i knät på telecombranschen. Varför görs ingen seriös riskutredning? Varför tittar man inte på den oberoende forskning som finns?

Vi måste också stanna upp och fråga oss ”Behöver vi 5 G”? Behöver vi snabbare uppkoppling? Har vi inte precis byggt om hela Sverige för fiber? Räcker inte det? Behöver vi självgående bilar, robotar, virtual reality spel som blir ”mycket mer verkliga”? På riktigt, är det det vi behöver i samhället i dag?

Behöver vi inte snarare varva ner lite, ta hand om vår natur, oss själva och våra barn? Nu om någonsin är det dags att säga stopp. Snälla, agera! Tillsammans kan vi.

Jessica Stake

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons