Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

51 år gammal – vann guld och fick landslagsplats

Sören Forsberg vann RM-guld i 24-timmars i Skövde.Då belönades han med en chans i A-landslaget. – En häftig story, säger 51-åringen.

I helgen var IF Starts Sören Forsberg med och tävlade i 24-timmars i Skövde. Det blev succé för 51-åringen, som vann RM (motsvarigheten till SM).

– Ja, det var ett jämnt och fint lopp. Konsekvent såg jag till att äta något under loppet. Då gick jag, för att sedan kunna jogga lite snabbare.

Forsberg lyckades springa 22,6 mil, och det räckte till en förstaplats i RM. Själva loppet vanns av finländaren Marko Forssell.

– Jag hade faktiskt bara sovit tre och en halv timme på natten innan, men jag fixade att hålla vätske- och energinivån uppe på ett bra sätt. Det var väl mest jobbigt för fötterna, och jag fick byta skor tre gånger under loppet.

Som om det inte vore nog med ett guld, så fick Forsberg dessutom ett annat besked efteråt:

– Ja, jag har varit med i en landslagsgrupp för ultralöpare tidigare, men nu var det inte säkert kring hur det skulle bli. Kraven har höjts. Men i och med att jag klarade av 24-timmars, så kommer jag att få chansen. En häftig story.

Då har du internationella tävlingar framför dig?

– Hade det varit innan de nya kraven så hade min insats absolut räckt för att få tävla för landslaget, men nu vet jag inte.

En annan rolig historia var hur Forsberg fick sin ädlaste medalj:

– Det gick någon timme. Jag hade hunnit duscha och var allmänt sliten. Då kom en person fram med RM-guldet och gav mig det i handen. En speciell prisutdelning, säger Sören Forsberg och skrattar högt.

Nästa stora mål för Forsberg är Frankfurt marathon som tar sin plats i slutet av oktober.

– En riktig fartfest att se fram emot, säger han glatt.