Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åringen: "Visst finns det ett vinstintresse"

Non Fighting Generation lever vidare och i vinter hålls de förs- ta föreläsningarna. Det hävdar 51-åringen – samtidigt som han medger att han är ute efter att tjäna pengar.

Annons

51-åringen säger att Phoneit kom i gång på allvar först i början av februari i år. Under våren steg försäljningen rejält för att sedan falla tillbaka under sommaren. Det klarade inte bolaget utan konkursen var ett faktum i augusti.

Okunskap om hur callcenterbranschen fungerar samt försäljare som inte gjorde sitt jobb – där finns förklaringen till konkursen, hävdar 51-åringen.

– Vi borde ha lagt ut försäljningen på ett externt callcenterföretag på en gång. Då hade det sett helt annorlunda ut, säger han.

Tog aldrig ut lön

51-åringen hävdar att de kämpade hårt för företagets överlevnad.

– Vi belastade inte Phone-it med några onödiga kostnader som bensinkvitton, bilar och telefoner. Jag tog aldrig ut någon lön. Vi försökte verkligen få det här att funka.

Företag, kommuner med flera har skänkt flera hundra tusen kronor till NFG. Men ni har varken levererat föreläsningar eller det ni kallar manifestationer. Är inte det märkligt?

– De som har betalat har fått det vi har lovat, ett diplom och sitt namn på vår hemsida.

Men sponsorerna betalade väl i första hand för att ni skulle göra något konkret mot ungdomsvåldet?

– Vi har hela tiden sagt att blir det något överskott så ska det gå till föreläsningar. Men tror du det finns något överskott när vi måste sätta Phoneit i konkurs, säger 51-åringen som tror att företaget bara drog in 800 000–900 000 kronor under den korta tid det var verksamt.

Vi har pratat med ett antal kommuner och företag som har betalat flera tusen kronor till er i våras. Sedan dess har de inte hört ett dugg från er.

– Men vad förväntar de sig att vi ska göra? De har förmodligen fått diplomet och fakturan som vi lovat. Och vi har inte satt ut något datum när föreläsningen ska ske.

I Norrbotten och Dalarna skulle ni ha manifestationer. Vad exakt var det ni skulle göra?

– Det är alltså en föreläsning i princip, säger 51-åringen.

”Stor potential”

Trots konkursen för Phoneit ger han inte upp. Tillsammans med den tidigare marknadschefen driver han Non Fighting Generation vidare. Men 51-åringen vill inte säga hur många de är och var de håller till. NA får heller inget rakt svar på om det finns några anställda.

– Non Fighting har en stor potential och vi är några stycken som brinner för det här, säger 51-åringen.

”Enklare variant”

Han lovar att de så kallade manifestationerna i Norrbotten och Dalarna ska bli av, även om det blir ”en enklare variant”. Detsamma gäller de två föreläsningar som tidigare skulle ha hållits i Kumlaby skola i Kumla och i Odenskolan i Odensbacken. Detta trots att skolorna uppgett för NA att de inte hört något från Non Fighting Generation på flera månader.

– Men det kommer att ske under vintern. Vi har en kille som jobbar med det, lovar 51-åringen.

Varför håller du egentligen på med det här? Handlar det om att tjäna pengar?

– Jo, men det är klart. Jag hade tänkt att det här bygger vi upp under kanske tre fyra år. Sedan kanske jag skulle kunna ta ut lön. Så visst finns det ett vinstintresse, men framför allt finns det ett intresse av att bygga upp någonting.

Annons