Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

54-åring åtalas för knivmord

Den 54-årige man som misstänks för mordet i Almby i höstas har åtalats. Hans 62-årige kamrat dog av tre kraftiga knivhugg i bröstet och magen.

Åklagare Karin Lindell yrkar i första hand på att 54-åringen ska dömas för mord, i andra hand för grov misshandel och vållande till annans död.

Lindell kommer under rättegången att kalla flera vittnen som får berätta om sina iakttagelser från den här kvällen. En polis kommer att vittna om hur han träffade på den nedblodade 54-åringen i trapphuset utanför hans lägenhet.

Här finns också vittnesmål från en bekant som hade varit med tidigare under kvällen, men som lämnat festen några timmar innan dådet. Han hämtades av sin fru, vilket hon har bekräftat för polisen.

Grannar har också berättat om kraftiga dunsar, onormala ljud och skrik från lägenheten.

Åklagaren har även teknisk bevisning.

Vilka är dina starkaste bevis i det här målet?

- Enligt min uppfattning är det att det bara var de här två i lägenheten samt skadorna på den döde, säger kammaråklagare Karin Lindell.

Utredningen visar att 62-åringen dog av blodförlust orsakad av tre kraftiga knivhugg. Mannen hade skador i bröstet och buken.

Händelsen inträffade sent på kvällen den 19 september i fjol. Det högljudda bråket mellan männen fick grannarna att slå larm till polisen.

62-åringen visade svaga livstecken när han fördes till USÖ, men dog strax efter ankomsten.

54-åringen greps på plats. Han har suttit häktad i över fyra månader och har hela tiden nekat till brott. Han säger att han inte kommer ihåg vad som hände.

Männen var nära vänner sedan flera år tillbaks. Båda var berusade den här kvällen.