Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

71-åring körde Koppartunnan

På söndagen kördes Koppartunnan, en folkrace- och rallysprinttävling som haft ett uppehåll på fyra år. Detta är en tävlingsform som flera förare betecknar som rolig.

Annons

Familjen Geschwind har tagit plats på en gräsyta på Kolartorps industriområde.

För barnen Teodor och Elliot är det premiär, och de hinner bli rätt otåliga innan den första bilen kommer farande.

– De vet ju inte riktigt vad det är de väntar på, säger Johan Geschwind som gärna kollar på rally.

Nytt för i år är att även folkracebilar är deltar, och det är de som är först ut. Andreas Ledin, en junior i motorsläkten Ledin, kommer runt hörnet och nu har inte barnen Geschwind längre några problem med att sitta still.

När de tio folkracebilarna kört klart väntar runt 30 rallybilar på att få starta. En av dem är Håkan Svensson från Fägre MK utanför Skövde.

Han är 71 år och har kört över tusen tävlingar. Svensson har vunnit två av de tre gånger han förut deltagit i Koppartunnan.

– Jag gillar sprint. Inget får hända, man kan inte köra in tiden för det tar ju bara någon minut.

– Det ska vara roligt, men när jag väl sitter där med hjälmen på då är det allvar, säger han med glimten i ögat.

Fredrik Dehlin från Hässleholm kliver ur sin Honda efter första runda. Det är också första försöket att köra sprint, som här är en sträcka på 1,8 kilometer och varje bil kör tre rundor.

– Helt okej tycker jag, säger han nöjt.

Resultaten hittar du här.