Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

77-årig kvinna slog med käpp och körde vårdslöst

En 77-årig kvinna från norra länsdelen har dömts för grov vårdlöshet i trafik efter att ha orsakat en trafikolycka i Högfors.

Annons

Det var på riksväg 50 i Högfors, norr om Kopparberg, som olyckan inträffade i maj 2014. Kvinnan skulle göra en omkörning när det mesta gick snett: Hon började med att köra in i två motorcyklister som låg framför henne. Mc-förarna lyckades med nöd och näppe hålla sina motorcyklar kvar på vägen - trots att en av dem blev påkörd två gånger.

77-åringen fortsatte sedan med att – på en linjerad refug där det inte var tillåtet att åka – köra om en bil. Samtidigt fick hon möte med en lastbil vars släp hon studsade in i för att sedan köra in i bilen hon försökte köra om.

77-åringen fortsatte färden ytterligare en bit till dess att en av mc-förarna åkte ifatt och stoppade henne. Hon var då förvirrad och pratade osammanhängande.

Tingsrätten dömer henne nu för grov vårdslöshet i trafik.

77-åringen fälls även för att ha misshandlat sin granne med en käpp. Hon slog honom så hårt att han fick en fraktur i armen.

Kvinnan slipper fängelse på grund av dålig hälsa och hennes höga ålder. Dessutom är hon ostraffad och lever under ordnade förhållanden. Straffet blir i stället villkorlig dom och 70 dagsböter.