Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

77-årig örebroare delade ut dansk skalle under boule-SM

En dansk skalle, gråtande fruar - och domare som fick gå emellan. 
Det var stor dramatik när en match i veteranklassen avgjordes under boule-SM. 
I händelsernas centrum: En 77-årig örebroare.

Annons

Den 77-årige örebroaren mötte en 76-årig man i en singelmatch. Men det uppstod lite tjafs kring regelverket. Örebroaren menade att 76-åringen fuskade.

En mätdomare, som var närvarande, förstod att de två herrarna skulle ryka ihop och sprang och hämtade huvuddomaren - men lite för sent.

För när de kom tillbaka satt fruarna till de två spelarna och grät i varsin boulestol. Huvuddomaren blev då informerad om att den 77-årige örebroaren ska ha delat ut en dansk skalle på sin motståndare.  

Domaren skilde de två spelarna åt, men valde att låta matchen fortsätta. Men läget var spänt. När en av spelarna stod i ringen för att kasta sitt klot stod den andra mannen en bra bit bort tillsammans med domaren, och sen vice versa. 

- Nu är ni så goda och tar varandra i hand och tackar för matchen, uppmanade domaren de båda kombatanterna, från Örebro Boulesällskap respektive Trollbäckens Bouleclub, skriver svenska Bouleförbundet på sin hemsida.

Men ingen av herrarna blev avstängd efteråt. Domaren motiverade sitt beslut med att det skulle drabba deras lagkamrater i dubbel och trippel. Men även bevisfrågan var svår "eftersom domaren själv inte sett om skallen verkligen var dansk eller om de slog huvudena samman när de böjde sig för att ta upp klot", skriver förbundet på sin hemsida. Boule-SM i Falun avslutades i förrgår.