Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

800 personer bakomförslag om pub i stan

På några veckor har facebook-gruppen Vi vill ha pub i Kumla samlat 800 medlemmar. Målet är att få till en lokal pub som fungerar som mötesplats för personer över 30 år.

Det hela började som ett initiativ av ett fåtal personer som tröttnat på det krogutbud som finns i Kumla. Inom kort hade gruppen fått flera hundra medlemmar.

–Det saknas ett ställe där folk som är lite äldre kan träffas, där man inte behöver sitta med sina barn, elever eller andra ungdomar. Vi vill ha en mötesplats på vuxna villkor, säger Lasse Malmsjö.

I slutet av juni skickades ett medborgarförslag med gruppens önskemål in till kommunen. I förslaget skriver man att bristen på uteliv för andra än ungdomar är en anledning till att många inte flyttar till samhället eller, om de är bosatta här, väljer att flytta.

–Att ha sociala mötesplatser gynnar allting i en kommun. Det blir en mer levande och kreativ miljö och det skapar gemenskap, säger Malmsjö.

–I dag väljer många att åka till Örebro för att gå ut, eller så stannar man hemma för att det blir för omständigt.

Om det finns någon inom gruppen som själv är intresserad av att driva pub i Kumla är ännu oklart, men sedan gruppen startades har ett antal krögare hört av sig.

–Vår uppgift är att få hit en pub och vi hoppas att en driven entreprenör med visioner och nytänkande kommer hit. Det skulle gynna konkurrensen och i och med det höja standarden på hela utelivet i Kumla.