Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

A-laget taggat inför nya säsongen

Med flera nya spelare, ny tränare och konstgräsplan är IFK Hallsbergs A-lag i fotboll taggade inför säsongen. Träningsmatcher startar nästa helg och seriespelet inleds 27 april med hemmamatch mot IFK Örebro.

A-laget har för närvarande ett 20-tal spelare. Trots att flera av dem under vinterhalvåret även spelar bland annat bandy och ishockey har denna vinter kring 15-talet spelare dykt upp till träningarna. Det är dubbelt så många som förra vintern.

En bidragande orsak till det ökade intresset för fotbollen och de förbättrade träningsmöjligheterna är givetvis konstgräsplanen.

– Utan konstgräset hade det inte funkat alls den här vintern. Många föreningar har mycket svårt att få till träningar. Men här har det gått jättebra, det är bara några enstaka träningar som har fått förläggas inomhus, säger Ronny Gustavsson, lagets nye tränare.

A-laget spelar i division 5, med siktet inställt uppåt.

– Om inte i år så till nästa år borde vi kunna avancera. Vi inväntar just nu besked från ett par tre personer som kan bli avgörande, men oavsett så ser det bra ut spelarmässigt, säger Ronny.

Sex sju stycken av spelarna är Hallsbergare, och Ronny ser gärna att de blir ännu fler.

– Att värva spelare från annat håll funkar inget vidare, jag tror det är viktigt för lagets utveckling med hemmaspelare. Vi försöker också alltid ha med minst tre ungdomar från P15 på våra träningar. Främst för att de ska få prova på men en del av dem kan också bli aktuella för matchspel.

Nya namn för säsongen är bland annat Fredrik Persson, Henrik Gullberg, Fhilip Flink och Ronnie Mathisen. Till de viktiga spelarna kvar från förra säsongen hör Mirza Cano, som med sina 19 mål toppade förra säsongens målliga.

Till nästa helg startar årets träningsmatcher. Seriespelspremiär sker sedan den 27 april.