Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adam Axelsson tog karriärens första världscuppoäng – trots kaosuppladdningen

I säng först 1.30 efter flygstrulet. På is redan 9.00 på morgonen.
Trots kaosuppladdningen tog Adam Axelsson karriärens första U23-värlscuppoäng.

Det var dubbla flygstrul – först en felaktig stämpel i visumet, sedan dimma som fördröjde flyget från Warzsawa till Minsk med flera timmar – som gjorde att Kumlas Adam Axelsson och resten av Sveriges junior- och U23-landslag i skridsko landade i Minsk först sent på fredagskvällen i stället för tidigt på torsdagseftermiddagen. Och som gjorde att Axelsson fick mindre än sex timmars sömn natten före U23-värlsdcupdebuten.

LÄS MER: Adam Axelssons mardrömsuppladdning inför debuten: "Det är kaos"

Lägg därtill återkommande förkylningar under hösten och förutsättningarna för att prestera i lördagens 1 000-meterslopp var sämsta tänkbara. Trots det noterade Axelsson 1.14,29, tog en 13:e-palts och karriärens 18 första U23-världscuppoäng.

– Upp till 600 meter var det riktigt bra. På första fulla varvet hade jag 27,2 sekunder, och när jag såg det blev jag riktigt chockad för så fort trodde jag verkligen inte att jag skulle kunna köra. Men sista varvet handlade bara om att ta sig i mål. Jag höll ändå ganska okej, 29,4 sekunder där, säger Axelsson.

– Före tävlingen trodde jag inte att jag skulle klara snabbare än 1.16, så 1.14 känns riktigt bra.

I morgon avslutas U23-världscuppremiären med 1 500 meter.

LÄS MER: Adam Axelsson grundlägger OS-satsningen – i garaget hemma i Kumla