Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adolfsbergsskolan avbryter projektet med könsuppdelade klasser

Projektet med könsuppdelade klasser på Adolfsbergsskolan kommer att avbrytas. Det berättar Anneli Widestrand som är rektor på skolan.

– Vi tar åt oss av den kritik som Nerikes Allehanda har gett oss, att vi eventuellt har gjort könsdiskriminerande behandling och vi kommer nu att utreda om kränkande behandling eventuellt har skett. Det är den främsta anledningen till att vi avslutar gruppindelningen.

– Vi gör det här för elevernas trygghet och nu känner vi att skolan har blivit uthängd och att det här har tagit för stora konsekvenser. Det har skapat en mediebild som vi inte känner igen.

"Folk är jättemissnöjda och upprörda"

Anneli Widestrand tycker inte att det är något nytt eller konstigt att man jobbar i pojk- och flickgrupper.

– Det har man gjort länge när det gäller vissa ämnen, utifrån att flickorna ska kunna stärka sig när det handlar om till exempel känslofrågor. Nu gjorde vi det lite större, men det är inga konstigheter.

Chefredaktör Anders Nilsson vänder sig mot rektorns kritik mot NA:

– Det är inte NA som kritiserat skolan utan det är olika personer som framfört denna kritik i NA. Det är en stor skillnad. Det är en tidnings uppgift att föra fram olika åsikter i en fråga, säger han.

Könsuppdelade klasser får internationell uppmärksamhet

Skolchefen: Inget normalt arbetssätt