Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaten: Han kommer släppas

(UPPDATERAD 16.42) Under söndagen häktades den 24-åriga kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mordet i Askersund. Även den misstänkte mannen häktades misstänkt för skyddande av brottsling.

Annons

Den misstänkte mannens försvarare, Andreas Simon, var otroligt besviken efter tingsrättens beslut att hålla mannen fortsatt häktad.

– Det finns ingen grund till anklagelserna. Den här unge mannen kommer inte att dömas för skyddande av brottsling. Och jag är helt övertygad om att han kommer att släppas ur häktet inom en vecka.

– Det är i och för sig positivt att brottsmisstankarna mildrats mot vad han först anklagades för. Men, som sagt, han skulle inte ha häktats.

Andreas Simon har en viss förståelse för att utredningen måste ha sin gång och att det fortfarande finns en del oklarheter om vad som hänt.

– Min klient känner överhuvudtaget inte offret även om han råkar veta vem det är.

– Så ja, jag är oerhört besviken över tingsrättens beslut. I övrigt har jag inga kommentarer i nuläget.

De båda misstänkta fördes in i rättsalen under filtar vid sina respektive häktningsförhandlingar. Under häktningsförhandlingen mot kvinnan sa åklagaren Lars Duberg att  han vill att kvinnan ska häktas, eftersom han menar att hon kan fortsätta begå brott. Strax efter klockan 15 kom beslutet från Örebro tingsrätt att 24-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 20-årsåldern.

Kvinnan erkänner misshandel och vållande till annans död, men bestrider åklagaens yrkande om häktning. Senast den fjärde juli ska åtal väckas.

Häktningsförhandlingarna för mannen sköts upp till klockan 15.55 på söndagen.

– Förvarsadvkaten begärde att få mer tid. Som jag tolkar det verkar det som att han inte har hunnit sätta sig in in i ärendet, säger NA:s reporter Lennart Almqvist som är på plats i Örebro tingsrätt.

Mannen, som är i samma ålder som kvinnan, är skäligen misstänkt för skyddande av brottsling. Åklagaren hävdar att risken är stor för att mannen ska förstöra bevis och begär därför att tingsrätten ska häkta honom. Mannens advokat bestrider häktningen, och mannen förnekar att han överhuvudtaget har begått något brott.

Sofia Nordkvist som företräder den 24-åriga kvinnan säger till NA att hon inte vill uttala sig, och säger att "det är en oerhört svår och tragisk historia".

– Min klient har mått dåligt under en längre tid, säger Sofia Nordkvist.

Åklagaren Lars Duberg vill inte uttala sig om fallet.

– Nu fortsätter utredningen. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han.