Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AF har styrelsemöte i Hällefors

Ungdomsarbetslösheten och migrationsuppdraget är två viktiga frågor när styrelsen för Sveriges Arbetsförmedling har sitt strategimöte för 2011. Mötet hålls i Hällefors.

Annons

– Hur vi ökar möjligheterna för nya medborgare i landet att komma in på arbetsmarknaden är centralt för oss. Plus hur vi tar hand om ungdomsarbetslösheten, vilket ofta är kopplat till en utbildningsproblematik, säger styrelsens ordförande Thomas Franzén.

I går, torsdag, anlände en delegation från Arbetsförmedlingen till Hällefors. Här ska strategierna för rikets arbetmarknadsfrågor nästa år diskuteras.

– Olika delar av Sverige har olika problem och möjligheter. Hällefors, med sin historia som en av många så kallade typiska bruksorter, är intressant. Vi vill veta mer om hur just Hällefors kommun arbetar med den strukturomvandling som orten genomgår.

Fler betydelsefulla frågor är hur Arbetsförmedlingen jobbar med kundfokus, hur arbetsmetoder bättre anpassas till lokala förutsättningar på arbetsmarknaden samt det fortsatta arbetet med sjukförsäkringsreformen.

Mötet pågår även under fredagen. Ett studiebesök på Ovako i Hällefors är en del i programmet.

Annons