Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åhlin endast åtta poäng från ny medalj

VM-guld i går.I dag var Elin Åhlin endast åtta poäng från en ny VM-medalj.

Hon gör sitt första VM - men har redan visat att hon kan prestera på högsta nivå.

Elin Åhlin föjde upp gårdagens VM-guld med att vara åtta poäng ifrån en ny peng att hänga runt halsen i dagens liggande skytte.

Åhlin visade i första omgången att hon kunde vara med och utmana. Sköt för 98, samma som segraren, danska Charlotte Jakobsen, gjorde.

Men därefter Lindesbergsskyttens resultat att falla i en jämn takt. Följde upp att skjuta för 98 med 97, 96 och 95. Var där i praktiken borta från en verklig medaljstrid. Rättade till siktet i de avslutande två rundorna. Avslutade med att skjuta 98 och 99. Det räckte till totalt 583 poäng och till en 23:e-plats av totalt 28 i finalen.

Hon var därmed endast åtta poäng bakom trean, estniska Anzela Voronova. Nio poäng bakom tvåan, Eva Roesken från Tyskland, och tio poäng bakom segrarinnan, alltså danska Charlotte Jakobsen. De prickade in 591, 592 respektive 593 poäng.