Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ajdarevic "Jag bryr mig inte"

Örebro SK riskerar böter för en banderoll med texten ”Hora” på riktad mot sin förre spelare Astrit Ajdarevic.
– Jag har inga kommentarer till det. Det som händer på läktaren skiter jag fullständigt i, säger Ajdarevic till NA.

– Jag såg banderollen, och om det är det sättet de vill köra på så får de väl göra det. Jag bryr mig inte så mycket. Jag fokuserar på fotbollen, säger Ajdarevic som inte har några synpunkter på de nya direktiven.

– Jag känner inte till det och har inga kommentarer. Det är allt jag har att säga.

Kubanerna fördömerKubanernas ordförande Tobias Andersson var inte på matchen själv mellan IFK Norrköping och ÖSK på Nya Parken. Han såg den i stället på tv och har även sett bilder på nätet på banderollerna.

– Som jag ser det är det två skilda banderoller. Dels en som är lite större som det står "Money talks, Astrit walks" på. Den tycker jag är oskyldig. Sedan en bit under är det någon som skrivit ”Hora” på en flagga. Det är absolut inget som jag och resten av Kubanerna stöttar. Jag är ganska säker på att det är ett individuellt initiativ av någon yngre supporter, säger Andersson.

"Olyckligt"

– Aldrig att Örebro Tifo skulle ligga bakom ett sådant budskap. De samarbetar nära med ÖSK och har tydliga avtal på vad som gäller. Det är inte heller något som Kubanerna beställt. Tror man det har man väldigt dålig insyn i hur Kubanernas verksamhet ser ut. Men oavsett vad tar vi kraftigt avstånd från flaggan och tycker att det är olyckligt.

Är det svårt att hålla koll på vad det står på flaggorna som hängs upp?– Normalt sett inte. Det brukar sällan vara folk som tar egna initiativ till sådana här saker. Och ligger Örebro Tifo bakom banderoller i något visst tema eller budskap brukar de vara så stora att de tar upp stora delar av klacken för att hålla uppe banderollen. Typ som med Yunus.

Tror du ÖSK kommer att få böter?– Om det nu är den här flaggan med ordet ”Hora” på skulle det inte förvåna mig med tanke på att klackarna anmäls numera för att skrika domarjävel. Är det den andra banderollen med "Money talk, Astrit walks" tycker jag det är lite pinsamt. Var ska då gränsen gå? Ska vi inte kunna ha något tifo alls snart?