Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagare skärper anklagelser mot omhäktad 44-åring 

(UPPDATERAD 11.20) Den misstänkta nätpedofilen omhäktades i dag. Åklagare Pia Åsberg skärpte samtidigt anklagelserna mot 44-åringen. 

Den 44-årige västsvensken har motsatt sig att åklagaren får förlängd utredningstid. Därför inleddes en omhäktningsförhandling i tingsrätten klockan 10 i dag.

Mannen dolde ansiktet under en grön fleecetröja när han leddes in i rättssalen, och han tog aldrig av sig tröjan under den tid som medierna tilläts vara kvar i salen.

Mannen är sedan tidigare häktad för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt tvång mot en flicka, samt sexuellt ofredande mot en annan flicka. Båda är från Örebro län. I dag skärpte Pia Åsberg anklagelserna och vill att utnyttjandet för sexuell posering ska ses som ett grovt brott.

44-åringen häktades dessutom för brott mot ytterligare fem flickor. I fyra fall handlar det om grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, i det femte sexuellt ofredande. Dessa flickor kommer från Västra Götaland och Småland.

Antalet anmälningar mot mannen fortsätter att öka. Totalt har nu 24 flickor och en  pojke anmält honom för olika brott. Det var en bild på den tonårige pojkens ansikte som användes i kontakterna med flickorna, vilket gjorde att han i ett tidigt skede pekades ut som misstänkt. Den nuvarande brottsrubriceringen är brott mot personuppgiftslagen, men den kommer sannolikt att ändras till ofredande.

Åtal ska vara väckt senast den 11 april.

LÄS OCKSÅ:

Lokförare vill flytta minnesplatsen för 13-åringen

Flicka uppges ha träffat 44-åringen i verkliga livet