Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Åkte hit för att spela på resultat"

Sixten Boström brukar inte fokusera på resultat efter träningsmatcher. Men mot Elfsborg var det för en gångs skull hela poängen.
– Vi åkte hit för att spela på resultat, säger ÖSK-tränaren.

Matchbilden var tydlig. Elfsborg hade boll och förde spelet. ÖSK försvarade sig, var kompakta bakåt och satsade på kontringar framåt. Precis så som Sixten Boström ville ha det.

– Vår tanke var att träna oss att spela på resultat. I alla lägen ute på planen skulle vi jobba för laget, var och en ta sitt ansvar och inte bli stressade om motståndaren har mycket boll.

– Sedan skulle vi ta till vara på chanserna när de dök upp framåt.

Precis så utvecklade sig också matchen. I första halvlek hade ÖSK tre avslut på mål, två av dem gick in.

– Klart det är roligt att se spelarna få till det vi pratat om också, säger Sixten Boström.

Möjligen hade han önskat sig att ÖSK hade lite mer boll än vad det nu blev. Men han förklarar det delvis med de sena ommöbleringarna i laget.

– Tommy Wirtanen får spela på en ovan plats på mittfältet. Och Boris Lumbana fick starta i mittförsvaret. Men båda skötte sig väldigt bra.

Är Lumbana förste ersättare som mittback om Berisha eller Wikström saknas?

– Just nu går han först i alla fall. Men det beror också på att Eidur varit sjuk och kommit lite efter. Det finns inget som säger att inte han kan vara aktuell också.

Nyförvärvet Christoffer Wiktorsson hoppade in som ersättare för utvisade Samuel Wowoah sista halvtimmen. Han gjorde många matcher som mittback i superettan. Men på den positionen lär Wiktorsson inte vara aktuell i ÖSK.

– Nej, jag ser honom som ett alternativ på vänsterbacken. Vi håller på att göra om honom till ytterback, där har han sin framtid. I det läget är det inte bra om han skulle växla mellan mitten och en kant, säger Sixten Boström.