Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkte hundra mil - köpte vanlig bil

Nils Mårtensson åkte långt för att köpa en miljöbil från Ömsa bil i Örebro. Men när han kom hem visade det sig att det inte alls var en miljöbil som han precis köpt.– Det är klantigt av mig, men man måste kunna lita på folk, säger han.

Nils Mårtensson från Östersund tog nattåget ner till Örebro för att köpa en Skoda Octavia Greenline, en av Skodas miljöbilar. Han hade hittat bilen via en Blocketannons från bilfirman och länkadressen avslöjar tydligt att det är en Greenline som säljs.

Väl hemma i Östersund visade det sig att det inte var en miljöbil.

– Det är en jättefin bil, jag är inte missnöjd så, men jag vill ha en miljöbil.

Bilföretaget ”reserverar sig från felskrivningar” i sina annonser, något som enligt Motormännen inte spelar någon roll.

– Om en bilhandlare anger en egenskap i annonsen som bilen sedan inte har, som konsumenten inte kunnat upptäcka, spelar det ingen roll om man reserverar sig för fel, säger Martin Elfver, jurist på Motormännen.

Bilhandlaren hävdar att kunden visste om att det inte var en miljöbil han köpt.

– Vi hämtar information om bilarna från bilpriser.se och det har blivit fel i annonsen, säger Tony Hjerén, ägare av Ömsa bil.

Nils Mårtensson är missnöjd med affären och bemötandet han fått. Men han har ännu inte bestämt sig för hur han ska göra med bilen. Antingen behåller han den eller tar hjälp av en konsumentvägledare.

– Egentligen hade jag nöjt mig med en ursäkt, säger han.

Har du blivit lurad vid bilköp någon gång? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet men tänk på att inte diskutera enskilda firmor/personer!