Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktörer runt Unden planerar program i maj

När det gäller musik, kultur och natur finns inga gränser. Nu planeras ett nio dagar långt program för ett gränslöst stort arrangemang över alla gränser. ”Sköna maj” är projektet där skogsbygdernas aktörer runt sjön Unden ska visa upp sig.

Det har länge funnits en tanke att lyfta gram gränslandet mellan Örebro och Västra Götalands län, en skogsbygd som formligen kokar av idérika och kreativa människor, föreningar och organisationer.

Gränsöverskridande

Allt ligger också i projektet Dialog Tivedens anda, just att få till stånd ett gränsöverskridande samarbete med alla kulturaktörer som ryms inom området.

– Allt började egentligen med Ulla Tivells funderingar över att arrangera musik runt Unden. Det var det ena benet. Det andra är Högsåsen Narvens förening som sysslar med projekt och förstudier om gränsbygden, berättar Ulf Sandberg, projektledare inför vårens stora arrangemang.

Ulf menar att det känns helt rätt att sudda ut gränserna, lyfta fram det som finns och göra något tillsammans.

– Det här kan bli upprinnelsen till något som kan ge mycket spännande saker i framtiden, påpekar Ulla Tivell.

Responsen på uppropet med en nio dagar lång aktivitet, 8-16 maj, har varit enorm. Hittills finns runt 40-talet föreningar, organisationer och näringsidkare med från de fem kommuner som berörs i de två länen.

Huvudorter

Lite av huvudorter blir Hova, Älgarås, Gårdsjö, Granvik och Undenäs i Västra Götaland. För Örebro län och östra sidan av Unden deltar föreningar och näringsliv i Ösjönäs, Finnerödja, Tived samt upp till Norra Aspamarken.

– Vitsen med det här är att vi ska ha roligt, och vi ska bygga nåt på ett nytt sätt. Nu bildar vi nya nätverk och plöjer nya spår, säger Ulf Sandberg.

Det kommer att bli stor bredd på aktiviteterna under de nio dagarna. Något som bör locka en stor publik av tillresta. Bland annat upplevelseplatser och aktiviteter som vandringar, utställningar, familjedagar, musik, teater, en lång rad av öppna hus och så en biltipsrunda.

Lite av det som så här långt nått projektledningen, men det kan byggas på eftersom deadline för anmälan är sista mars.