Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akutsjukhus i Karlskoga – men utan förlossning

Annons

För mig är det självklart välja att föda barn på den säkraste platsen. Jag skulle tänka mig åka massor av mil om det gav mitt barn en större möjlighet till att få bättre vård om något allvarligt skulle inträffa.

Jag är läkare. Det är min skyldighet att alltid tänka i säkerhet. Jag ska tillsammans med mina medarbetare möta patienter på bästa sätt. Det handlar om bemötande och respekt men det handlar också om säkerhet. Med det tänket så är det för mig självklart att jag och andra ska föda på ett sjukhus där man vet att om något händer barnet eller den födande så finns bästa förutsättningarna att få och att ge hjälp. Det kan faktiskt vara så att det ovanliga händer och att vården de första timmarna av ett barns påverkar hela den människans liv.

Friska människor som ska föda kan resa några mil. Det är ju de vi talar om.

Det handlar om säkerhet men det handlar också om prioriteringar. Vi måste välja var vi vill lägga våra pengar. Vi bör satsa på att förbättra psykiatrin och primärvården och ge äldre och kroniskt sjuka människor en betydligt bättre vård, inklusive akutsjukvård.

Jag tror det är mycket känslor och oro i detta att man inte vill stänga förlossningen på Karlskoga lasarett. Många mindre sjukhus som lagts ner har börjat med nedläggning av förlossningen. Men Karlskoga lasarett behövs som akutsjukhus! Politiker; våga prioritera! Välj bästa vården för framtiden. Lägg ner förlossningen i Karlskoga och behåll Karlskoga lasarett som akutsjukhus!

”En förälder och läkare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel