Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akutsjuksköterskorna i Örebro: Vi behöver vår semester!

Till de styrande Politikerna i Örebro och Jonas Claesson, sjukhusdirektör USÖ:

Vi arbetar som sjuksköterskor på akutmottagningen vid universitetssjukhuset i Örebro och det här är vår berättelse.

Det har varit stormigt inom vård och omsorg de sista åren, akutmottagningar runt om i landet har vittnat om en akutsjukvård som kan liknas vid en stridszon. Belastningen har varit mycket hög med ett stort antal vårdsökande vid våra akutmottagningar. Vårdplatsbristen har resulterat i längre behandlingstider på akuten vilket också bidragit till att flödet stoppas upp. Vi har svårt att räcka till och vissa pass hinner vi varken äta, dricka eller gå på toaletten. Människor som är sjuka och söker sig till oss är helt utlämnade. Vi är skyldiga att erbjuda dessa människor bästa tänkbara vård, något som vi inte alltid mäktar med. Känslan av otillräcklighet är enorm.

Vår upplevelse är att när man får för lite återhämtning så sliter dessa tunga öden på oss hårdare, det är en skör balansgång med vår egen hälsa som insats.

Vårt dagliga arbete kantas av tunga stunder, vi ser och hanterar många tragiska öden. Det kan vara ett barn som lämnar världen alldeles för tidigt, en tonåring mitt i livet eller den gamla människan som just förlorat sin livskamrat och nu är ensam kvar. Vi är vana att jobba hårt, handla snabbt och att det kan vara tvära kast men nu är vi trötta. Vår upplevelse är att när man får för lite återhämtning så sliter dessa tunga öden på oss hårdare, det är en skör balansgång med vår egen hälsa som insats.

Förra sommaren var för oss på akuten USÖ en tuff utmaning med många pass som saknade täckning, men med en lojal arbetsgrupp kunde vi lösa det tillsammans genom att ta extra pass och arbeta många timmars övertid. Vi skickade ett brev till dåvarande sjukhusdirektör där vi bad om hjälp men fick ingen respons. Flera medarbetare avstod från semesterdagar i tron om att kunna ta lite ledigt senare på hösten. Hösten kom och vi såg tyvärr ingen minskning i patienttrycket, det blev mycket övertid, tunga arbetspass och återhämtningen uteblev.

Våra chefer planerade redan i höstas inför årets sommarsemester för att denna gång vara ute i god tid. Arbetet gav resultat och personalen kunde informeras om när man kunde räkna med sin semester sommaren 2020.

I våras skrev vi förtroendevalda ett brev till nuvarande sjukhusdirektör för att påvisa att vår arbetsmiljö inte var bra och att vi kände stor oro inför framtiden om hur vi ska kunna räcka till. Tyvärr kom det en Pandemi emellan så respons uteblev även då.

Innan det fanns tydliga riktlinjer fick vi strida för vår skyddsutrustning.

När covid-19 kom flyttade vi vår akutmottagning tre gånger på lika många veckor, vi ändrade arbetssätt över en natt och det kommer fortfarande nya riktlinjer från dag till dag som ska implementeras med omedelbar verkan. Vi höjde vår grundbemanning med två personer på varje pass vilket vi själva täcker med övertid.

I början av Pandemin rådde det en stor osäkerhet i personalgruppen om hur väl skyddade vi var mot viruset. Innan det fanns tydliga riktlinjer fick vi strida för vår skyddsutrustning. Hos de flesta i personalen fanns en känsla av stor kluvenhet, men vi var fast beslutna att vi skulle klara detta.

För att stärka upp bemanningen beslutade sjukhusledningen att all personal skulle tjänstgöra varannan helg. Våra chefer fick något dygn på sig att göra om alla 150 scheman för att sedan redovisa uppåt. De levererade så klart. Mycket trötta och slitna fick de sedan vara budbärare och informera personalgruppen om detta. Cheferna fick också vara de som tog emot vår ilska och besvikelse. Men de fixade med våra scheman så vi kunde slappna av och se fram mot den kommande semestern. Under våren har våra scheman blivit ändrade fyra gånger på fyra veckor på uppdrag av sjukhusledningen.

Vilka hinder finns för att vi ska lösa vår sommarsemester som vi gjort under tidigare år?

När vi såg fram emot sommaren och den kommande semestern kom beslutet att alla på sjukhuset endast får tre veckors semester. Våra planerade scheman är bara att slänga, våra chefer får återigen några dygn på sig att göra om 150 scheman. I en tid då vi behöver våra chefer nära oss på golvet ser sjukhusledningen till att de istället är upptagna med våra scheman dygnet runt. Detta trots att vår sommarplanering varken är bättre eller sämre än andra år. Vi kommer att ha de hål vi skulle ha haft även om det inte var en pandemi. Det är lätt att skylla allt på pandemin.

Anledningen till att vi måste korta ner vår semester enligt sjukhusledningen är för att skapa covid-19 platser på sjukhuset. Akutmottagningen bidrar inte till dessa platser. Vilka hinder finns för att vi ska lösa vår sommarsemester som vi gjort under tidigare år?

Semester är till för att personalen skall vara ledig och få återhämtning, inte ett sätt att byta ut ledighet mot pengar.

Sjukhusledningen säger att ledighet kommer till hösten, men vi på akutmottagningen kan inte se vem som ska jobba då när det inte längre finns några sommarvikarier. Man skjuter till ett gåvokort och extra friskvårdspengar, det är jättefint att man vill visa sin uppskattning och vi tackar för det, men återhämtning kan tyvärr inte köpas för pengar. Semester är till för att personalen skall vara ledig och få återhämtning, inte ett sätt att byta ut ledighet mot pengar. När skall vi kunna bli lediga? När får vi återhämtning?

Vi står i frontlinjen och möter dygnet runt svårt sjuka patienter, både i covid-19 men också andra sjukdomar och tillstånd. Det vi får tillbaka är, att jobba mer och indragna semesterdagar. Fortsätter man att behandla vårdpersonal på detta sätt så finns det snart inga kvar när nästa Pandemi når Sverige och Örebro.

Är detta Regionens syn på god personalpolitik och hållbar sjukvård?

Annette Östlund

Lina Adolfsson

förtroendevalda Vårdförbundet på akutmottagningen USÖ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel